В «ЕрміловЦентр» стартує українсько-італійський виставковий проект

З 14 травня в Центрі сучасного мистецтва «ЕрміловЦентр» презентують українсько-італійський виставковий проект «Шлях Енея. Художники сьогодні один на один з минулим».

Зібравши в одному виставковому просторі тринадцять авторів трьох поколінь з України , Італії, Німеччини та Албанії, куратори досліджують, як художники опиняються сам на сам з минулим і що воно для них означає.

Мікеланджело Антоніоні, Відкрита група, Еміліо Ісгро, Микола Коломієць, Юлія Кран, Владислав Краснощок, Павло Маков, Євген Нікіфоров, Адріан Пачі, Андрій Сагайдаковський, Джованні Франджі, Йосип Хмелевський і Ігор Янович.

Вперше виставка «Шлях Енея. Художники сьогодні один на один з минулим» була створена італійською організацією Casa Testori для фестивалю Rimini Meeting в 2017 році.

Виставка в «ЄрміловЦентрі» – українська контекстуалізація цього проекту. За античною легендою, Еней, залишаючи палаючу Трою, взяв на спину свого батька і відправився з ним в незвідане. Саме через цей образ куратори дивляться на сучасне мистецтво. Для проекту в Харкові вони відібрали роботи європейських авторів, важливі саме для українського контексту, і запросили українських художників до діалогу. Для української версії виставки куратори вибрали у авторів, представлених в Ріміні, інші художні роботи.

Нагадаємо.