В Галереї «Бузок» відкрилась виставка «Fountain-Art – Водограй-мистецтво»

Художня творчість відомого самобутнього індійського художника Шрі Чинмоя характеризується особливим вибором кольорового рішення і техніки, а також оригінальністю стилю.

Своє мистецтво майстер назвав «Jharna-Kala», що у перекладі з бенгальського означає «Водограй-мистецтво».

Стиль творів Шрі Чинмоя відрізняється завдяки незвичайній техніці використання спеціально виготовлених губок і пензлів, які створюють вражаючий ефект легкості мазка і філігранності форми. Завдяки інтуїтивно знайденим сполученням кольорів абстрактні картини Шрі Чинмоя, що здаються по-дитячому простими на перший погляд, випромінюють енергію і дарують цілюще відчуття гармонії. Соковита палітра фарб і неприборканий порив образів птахів  діють на органи зору подібно масажу.

Шрі Чинмой використовував різноманітні техніки – акварель, гуаш, фломастери, туш на виготовленому власноруч тайському папері з включенням пелюсток квітів.

Художник в своїх роботах не слідував канонам якоїсь однієї живописної школи, оскільки його мистецтво народжується спонтанно. Картини Шрі Чинмоя позбавлені епатажу. Мовою мистецтва він висловлював те, що приходило з середини душі.

Нагадаємо.