У Красноградському храмі Святителя Луки сьогодні престольне свято

Громада Красноградщини відзначає у день пам’яті святителя Луки, архієпископа Кримського (Войно-Ясенецького) престольне свято.

Богослужіння відбулось у храмі Святителя Луки Кримського, що зведений на території Красноградської лікарні за підтримки голови Харківської обласної ради Сергія Чернова.

Сьогодні храм ледве вмістив усіх бажаючих розділити радість спільної молитви. Божественну літургію очолив протоієрей Олексій у співслужінні настоятеля, благочинного протоієрея отця Миколая та запрошеного духовенства.

Депутат Харківської обласної ради Максим Колінько, перебуваючи на Красноградщині з робочою поїздкою, завітав на богослужіння та за дорученням очільника депутатського корпусу регіону Сергія Чернова привітав прихожан та настоятелів храму Святителя Луки.

«Побажання здоров’я, миру та добробуту передаю усій громаді Красногращини від вашого земляка, голови обласної ради Сергія Чернова. Нехай Господня благодать осяює усі добрі задуми і плани. Хай віра надихає на звершення в ім’я процвітання рідної землі, доля буде щасливою, а Божа ласка буде поруч завжди».

Благочинний протоієрей отець Миколай висловив вдячність голові обласної ради Сергію Чернову за щире розуміння потреб віруючих людей та всебічну підтримку у будівництві Храму Святителя Луки від ідеї зведення саме на території лікарні й закладки першого каменя у фундамент до освячення й першої служби.

Довідково. Будівництво каплиці-храму святителя Луки, архієпископа Кримського (Войно-Ясенецького) на території Красноградської районної лікарні було розпочато в квітні 2012 року за підтримки голови Харківської обласної ради Сергія Чернова. 5 травня 2012 року Сергій Чернов взяв участь в освяченні фундаменту майбутнього храму, будівництво якого завершено у 2016 році.

Площа будівлі каплиці-храму становить 10 на 12 метрів, висота – 29 метрів разом із хрестом. Одночасно відвідувати богослужіння у церкві можуть 100 осіб.

Нагадаємо.