У Художньому музеї проведуть тестування тактильних копій з творів видатних художників

«Крокуємо інклюзією» — у Харківському художньому музеї реалізується проєкт із створення інклюзивних продуктів — тактильних живописних та графічних творів відомих авторів, а також елементів навігації простором музею.

«Світові практики вже давно зробили класичні музеї доступними та цікавими для всіх. Більше того, ці практики показують, що забезпечення доступності музеїв та інших культурних закладів сприяє туристичній привабливості міста. Харківський художній музей має шанс стати першим та підтвердити свою унікальність через впровадження нових інклюзивних продуктів.

У рамках проєкту спеціалістами музею обрано кілька знакових творів, які будуть втілені в об’ємі відомими харківськими мисткинями («Запорожці пишуть листа турецькому султанові» Іллі Рєпіна, «Надягають вінок» Костянтина Трутовського, «Сніданок» Ханса ван Санта, «Прогулянка» Альбрехта Дюрера, а також графічні твори Георгія Нарбута)», – коментують музейники.

27-28 жовтня 2021 року з 15:00-16:00 в рамках презентації проєкту буде проведено тестування уже готових інклюзивних продуктів, а також можна буде ознайомитися з етапами втілення шедеврів у тактильному форматі.

Довідково. Вивчення творів мистецтва на дотик — один з розповсюджених методів пізнання реальності, якому людей з порушенням зору навчають з дитинства. Тому створення можливості ознайомитися з шедеврами мистецтва, що містяться в музеї, є інновацією, що ще не запроваджена в академічних закладах культури Харкова.

Нагадаємо.