Цьогоріч два харківських театри претендують на театральний Оскар

Постановка «Замок» бореться за перемогу в номінації «За найкращу виставу камерної сцени», а вистава «Гамлет» – в номінації «За найкращу пошуково-експериментальну виставу».

Обидві вистави увійшли до лонг-листа фестивалю і борються за український театральний Оскар.

Експертна рада Другого всеукраїнського театрального фестивалю-премії відвідала Харків. Театрознавці вже переглянули виставу Харківського державного академічного українського драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка «Замок» та виставу Харківського державного академічного театру ляльок ім. В. А. Афанасьєва – «Гамлет».

Загалом цьогоріч на адресу Національної спілки театральних діячів України – засновника і організатора проекту – надійшло 83 заявки від різних за форматом роботи і формою власності театральних колективів країни. З них експерти відібрали 30 кращих, які і продовжують боротися за український театральний Оскар у 6 загальних та 6 індивідуальних номінаціях.

У липні будуть повідомлені імена тих, хто потрапив до шорт-лист організаторів конкурсу. Загалом буде названо 12 вистав.

Фінал фестивалю-премії ГРА проходитиме у листопаді в Києві. Глядачі теж зможуть долучитися до фестивального руху і переглянути вистави-фіналісти на різних театральних майданчиках столиці.

Найкращих буде нагороджено престижною відзнакою – театральний Оскар, Дипломом лауреата та грошовою винагородою на реалізацію нового творчого проекту.

Нагадаємо.