У Харкові пройшов ІІ Міжнародний арфовий конкурс

У великому залі Харківської філармонії відбувся виступ переможців ІІ-го міжнародного арфового конкурсу «Арфові барви» та прем’єра в Харкові сюїти «Павуки» британського композитора Пола Паттерсона.

Цьогорічний гала-концерт відкрили арт-директор фестивалю Вероніка Лемішенко і директор CAMAC HARPS France Жакез Франсуа.

За підсумками конкурсу композитор Пол Патерсон нагородив арфістку з Японії Hitomi Ishimaru спеціальним призом за краще виконання його твору, який в цьому році входило в обов’язкову програму конкурсних прослуховувань.

Композитор Євген Андрєєв вручив спеціальний приз Clara Simarro (Німеччина) за краще виконання його твору «Сувенір», який також входив в обов’язкову програму.

Дарина Агапова з України отримала нагороду за краще виконання «Елегії пам’яті Михайла Глінки» Ксенії Ерделі.

За краще виконання «Memory» Мирослава Скорика отримала нагороду Ада Джаната (Туреччина).

Переможцями категорії номінації «Дует» – найвищу нагороду отримали Аріна Коган і Злата Сабирова (Росія).

Найдорожчий спеціальний приз від генерального спонсора CAMAC HARPS France – леверсную арфу, яка прикрашала сцену конкурсного залу, отримала Варвара Васильєва (Україна) як переможниця I категорії. Юна арфистка зіграла композицію Марселя Гранжаном «Сициліана».

Варто відзначити, переможці конкурсу отримали грошові нагороди та спеціальні призи від партнерів заходу.

Довідково. «Арфові барви» – це міжнародний арфовий проект, який включає в себе конкурс, фестиваль, майстер-класи, концерти та інші музичні заходи. Конкурс проводився в різних вікових категоріях – від юних початківців до професійних арфистов. Оцінювали конкурсантів високопрофесійне журі з України, Литви, Великобританії та Туреччини.

Нагадаємо.