Творчий проєкт «Разом можемо більше»

Алевтина Кляповська Моє серце в долонях

Художній музей презентував онлайн виставку «Полісько-слобожанська географія: історія, сучасність, етнографія».

У проєкті «Разом можемо більше», який об’єднав митців Харкова і Рівного, на виставці під назвою «Полісько-слобожанська географія: історія, сучасність, етнографія» представлено понад 30 робіт рівненських майстрів.

В’ячеслав Перета
Червень. Старе подвір’я

«Узагальнюючи враження від робіт, незалежно від їх образно-стилістичного втілення і жанрового вирішення, можна з приємністю констатувати, що в більшості творів, що тяжіють до концепції виставки, відчутно творчо засвоєні прийоми українського авангарду та народного мистецтва Полісся, символіку трипільської культури, що органічно поєднано з напрацюваннями європейських постмодерністичних напрямків», – коментують музейники.

Представлено скульптурні та вітражні композиції, художній текстиль, декоративні панно, живопис та графіка.

Тетяна Лукашевич
Диптіх “Вихід є…”, “Ключ до світла”

«Колірна гама робіт надзвичайно різноманітна – це може бути підвищена звучність або зближена фарбова гама, монохромне вирішення роботи. Їх напруга і експресія притаманні творам громадянської, загальнолюдської спрямованості, антивоєнного пафосу, що є надто злободенним нині для України. З народним мистецтвом зближує також відчуття декоративної гармонії, космогонічних уявлень наших предків, втіленням якого є дерево життя, що проростає крізь пласти історичної пам’яті трагедій і втрат, як переможна і вітальна сила роду, родини, нації», – розповідають організатори.

Переглянути всі роботи виставки можна на сторінці Харківського художнього музею в Фейсбук.

Нагадаємо.