Реєстрація колективів-учасників на «Вертеп-фест» відкрита до 20 листопада

Всеукраїнський «Вертеп-фест» у Харкові до 20 листопада збирає учасників зі всієї України. Запрошуються народні фольклорні колективи, гурти та об’єднання творчих людей з усіх регіонів України.

Масштабна святкова феєрія поєднує в собі автентичний національний характер, стародавні традиції та сучасні інтерпретації.

Оргкомітет Фестивалю забезпечує поселення і харчування учасників та покриває половину дорожніх витрат. Крім того, для всіх колективів, що візьмуть участь у Вертеп-фесті 2019, вперше пройдуть запальні Етновечорниці.

Вже традиційно організатори фестивалю хочуть показати різноманітність звичаїв різних регіонів України, вертепних костюмів, тощо. Вони вітають будь-який формат вистав та чекають на вертепи традиційні й сучасні, дитячі й дорослі, музичні і драматичні. Також запрошуються до участі колективи, які не грають власне вертепи, але мають хорову програму колядок.

Організатори очікують, що глядачами фестивалю стане понад 10 тисяч харків’ян та гостей міста – завдяки великій кількості фестивальних майданчиків та подіям під відкритим небом.

Окрім центральних локацій вертепні колективи гратимуть на альтернативних майданчиках: в дитячих лікарнях, військових шпиталях та торговельно-розважальних центрах.

«В географії» попередніх Вертеп-фестів майже вся Україна, 20 областей від Карпат до Донбасу.

Сайт Вертеп-фесту 2019 – vertepfest.com

Нагадаємо: Вертеп-Фест був започаткований у 2017 році. Протягом двох років театралізоване дійство традиційних і сучасних вертепів збирає близько 1000 учасників з усіх куточків України.

У Харків «Вертеп-фест» відбудеться 12 і 13 січня 2019 року.