На Харківщині пройшов дитячий конкурс «Різдвяна писанка»

В рамках Всеукраїнського етнокультурного проекту «Folk Ukraine» в обласному Палаці дитячої та юнацької творчості відбулась обласна виставка-конкурс писанкарства «Різдвяна писанка».

Більше 200 дітей взяли участь у заході. Усього до оргкомітету обласної виставки-конкурсу писанкарства «Різдвяна писанка» надійшло 154 роботи на різдвяну тематику із 21 району, 7 ОТГ, 6 міст обласного підпорядкування Харківської області, 6 районів міста Харкова.

Обласна виставка-конкурс писанкарства «Різдвяна писанка» існує ще з 2004 року, звалася вона тоді «Зимова казка». Саме тоді з’явилися номінації в традиційних техніках виконання – писанки, мальованки, дряпанки, монастирські писанки та виконані в техніці бісероплетіння.

Цього року на виставці в писанкарстві представлені воскова техніка і техніка «білим по білому», з’явилися цікаві роботи в техніці бісероплетіння, а також представлено дуже різноманітні і цікаві композиції в різних техніках.

Як розповіли організатори, перед усім, писанка – це оберіг і стародавня символіка, стародавня писемність, завдяки якій люди можуть читати знаки: знаки добра, здоров’я, сили, витривалості, терпіння, чистоти душі, любові.

Нагадаємо.