Монета харківського художника перемогла в міжнародному конкурсі

Пам’ятна монета «Передова» харківського художника Нікіти Тітова здобула перемогу в міжнародному конкурсі «Монета року» в номінації «Найбільш надихаюча монета».

Міжнародний конкурс «Монета року» щорічно проводить авторитетне нумізматичне видання World Coin News за підтримки The Journal of East Asian Numismatics. Конкурс відбувся у 39 раз. Суддівська колегія з-понад 100 експертів у галузі нумізматики з усього світу визначала переможців серед близько 400 монет. Свої монети для участі в конкурсі подали понад 50 країн світу. На першому етапі обрали 100 найкращих монет з 37 країн світу – по 10 монет у кожній з 10 номінацій.

Зокрема, монета з нейзильберу «Передова» стала найбільш надихаючою монетою року. У цій номінації журі обирає монети з дизайном, присвяченим ідеї, інституції або особистості, які відображають духовне прагнення зберегти мир, свободу та права людини. Перевага надається монетам з унікальною тематикою, дизайном та художнім задумом.

Довідково. Пам’ятна монета «Передова» присвячена українським медикам і військовим, а в їхніх образах – і представникам інших професій, за відданість справі, сміливість і професіоналізм в умовах пандемії та боротьби України за територіальну цілісність.

Нагадаємо.