«Козацька фортеця» – новий туристичний об’єкт у місті Куп’янськ

Др Дня міста Куп’янськ відбулась презентація нового туристичного проєкту «Козацька фортеця».

Новий об’єкт з’явився на центральній площі міста. Нову локацію складає стилізований макет фортеці на кручах Оскола та сучасний оглядовий майданчик.

Особливий інтерес у куп’янчан викликала інтерактивна експозиція, де можна споглядати винаходи наших пращурів: млин, рублену криницю та навіть гармати. Деякі з експонатів будуть на постійній основі розташовані у фортеці, а деякі, як і раніше, будуть зберігатися у Куп’янському краєзнавчому музеї.

Куп’янський краєзнавець МФ.Кукса описує фортецю так:

«В середині ХVІІ століття на високій кручі між Осколом та Куп’янкою було осаджено слободу Купенку…

Острог являв собою укріплення із закопаних у землю і загострених угорі дерев’яних паль… Він мав усього одні в’їзні ворота…

Через кілька років побудували нове укріплення. Воно займало набагато більшу площу. Стіни нової фортеці вибудовувалися з дотриманням найважливіших тодішніх фортифікаційних вимог… В стіни було вбудовано сім бастіонів…»

Також, в цей день на головній сцені міста відбувся конкурс краси «Міс Куп’янськ 2020». У заході взяли участь дев’ять красунь-куп’янчанок. А також, пройшов урочистий концерт.

Свято відвідав голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

«Куп’янськ святкує своє 365 -річчя. З багаточисельного спілкування переконався, що славетне місто прагне розвиватись і стати успішним. Впевнений, ми зможемо це зробити, об’єднавши зусилля. Купянчани, будьте здорові і щасливі!!!», – сказав Сергій Чернов.

Нагадаємо.