Інфекційна лікарня отримала 10 млн грн на препарати

Інфекційна лікарня отримала кошти у розмірі 10 млн грн від НСЗУ, за які у листопаді-грудні будуть придбані необхідні медичні препарати для лікування хворих.

Головний лікар Харківської обласної інфекційної клінічної лікарні Павло Нартов повідомив, що на сьогодні в лікарні працює 11 бригад, які укомплектовані анестезіологами, ще дві майже сформовані.

«Зараз 1 млн грн ми витрачаємо лише на кисень і ці потреби будуть тільки зростати. Лікарі працюють з великим навантаженням – майже 60 хворих на одного лікаря.

Є питання забезпечення доступом до кисню усіх хворих із важким перебігом. Придбання ємності 20 тисяч літрів дозволить вирішити проблему. Разом з тим потрібна площа, де буде встановлена ця ємність, забезпечення обігріву, необхідна технічна документація. Кошти на вирішення цього питання виділені у розмірі 116 тис грн», –  наголосив Павло Нартов.

Під час пресконференції в обласній раді, відповідаючи на питання журналістів щодо забезпечення кисневими магістралями й концентраторами опорних та резервних лікарень, керівники медичних закладів акцентували увагу на проблемі недостатньої потужності електричних мереж у лікарнях, забезпечення кадрами та необхідності залучення приватних лабораторій до тестувань за бюджетні кошти, оскільки обласний лабораторний центр перенавантажений та результати доводиться очікувати кілька днів.

Нагадаємо.