Кінофестиваль Kharkiv MeetDocs назвав переможців

П’ятий Міжнародний кінофестиваль Kharkiv MeetDocs оголосив переможців конкурсних програм та пітчингу

Переможців визначили в межах Міжнародного конкурсу (шість фільмів), Національного конкурсу (шість фільмів) та Конкурсу українського короткометражного незалежного кіно «Бардак» (30 фільмів).

Переможцем Національного конкурсу, який цього року відбувся вдруге, став фільм «Земля Івана» режисера Андрія Лисецького.

Спеціальну відзнаку від журі отримав фільм «Собаки хороших людей не кусають» режисерки Анастасії Максимчук.

Переможець Міжнародного конкурсу — стрічка «Віддалений гавкіт собак» режисера Сімона Леренґа Вільмонта.

Володарем призу глядацьких симпатій став фільм «Будьмо, гей. Діалоги про гідність» режисерів Євгена Лєсного та Андрія Трашкальова.

В Конкурсі українського короткометражного незалежного кіно «Бардак» змагались 30 стрічок, серед яких найкращий фільм обрали глядачі на сайті фестивалю. Ним став анімаційний фільм «Оригамі» (2021) від команди Zajno.

Найкращим фільмом за рішенням членів журі став експериментальна стрічка режисерки Олени Гудкової S[QUARE]D (2021).

За рішенням журі, фіналістом пітчингу кінопроєктів в межах індустріальної секції Meet Film Industry став проєкт режисерки Оксани Войтенко та продюсерки Катерини Кармаліти «Вільна людина. Горизонт». Проєкт отримав грошовий приз у розмірі 25 тис. грн.

Довідково. Kharkiv MeetDocs — міжнародний кінофестиваль документальних та ігрових фільмів, що фокусується на культурі, проблемах і повсякденному житті східних областей України. 

Нагадаємо.