IV кінофестиваль Kharkiv MeetDocs назвав кращих

Відбулася онлайн-церемонія визначення переможців IV Міжнародного кінофестивалю Kharkiv MeetDocs.

Переможця Національного конкурсу, який цього року пройшов вперше, визначило журі.

Переможцем, який отримав грошовий приз у розмірі 30 000 гривень від Агентства креативних індустрій і комунікацій «потомучто», став фільм War Note режисера Романа Любого. Також він отримав сертифікат на навчання в Академії Dronarium на курс «Підготовка операторів БПЛА» від партнера призу Dronarium.

Спеціальні нагороди журі отримали кінокартини Not Alone Сніжани Гусаревич і «Зарваниця» Романа Хімея та Яреми Малащука ( «За фіксацію нового міфу і за пошук невловимого сенсу в колективному ході по чудо»).

Приз глядацьких симпатій (сертифікат на 30 000 грн на оренду знімальної техніки компанії Patriot Rental) отримав фільм «Вторгнення на Байконур» режисера Ангела Ангелова.

Переможцем третього пітчинг (конкурс кінопроектів) в історії Kharkiv MeetDocs став режисер Олексій Радинський та продюсер Любов Кнорозок.

Під час церемонії були оголошені і переможці кінофестивалю українського незалежного короткометражного кіно «Бардак». Гран-прі (визначається шляхом глядацького голосування – прим.) «Бардак» отримав фільм One more Day режисера Олександра Шимка.

За результатами глядацького голосування головним переможцем став короткометражний фільм «Крамничка» режисера Олександра Онуфрієва.

Переможцем другого конкурсу дитячих відеороликів Meet Kids був визнаний ролик «Не іграшки» автора Марії Печенізької-Ткачової.

Довідково. IV кінофестиваль Kharkiv MeetDocs тривав шість днів – з 26 по 31 жовтня включно. Було представлено 24 повнометражних і 47 короткометражних картин, серед них – 2 світові, 4 українські та 8 харківських прем’єр.

Нагадаємо.