Історичний музей запускає новий відеопроєкт «Бачити більше»

Харківський історичний музей імені М.Ф. Сумцова запускає новий проєкт «Бачити більше» — серію відеороликів з ексклюзивними історіями про експонати.

«Бачити більше» — новий відеопроєкт Харківського історичного музею імені М.Ф. Сумцова. Це серія коротких відеороликів у соцмережах, що ставлять за мету привернути увагу до експонатів та популяризувати музей.

«Ми помітили, що багато музейних відвідувачів пробігають експозиціями, звертаючи лише поверхневу увагу на вітрини і предмети, — зазначає завідувач другого наукового експозиційного відділу музею, учасник проєкту Костянтин Дубін.

Таким чином, люди часто втрачають важливу складову того, що робить експонати цінними, не помічаючи ані особливої краси, ані важливої історії. Ми сподіваємось продемонструвати, що музей є значно цікавішим і сучаснішим, ніж це може іноді здатись на перший погляд».

Проєкт складається з коротких відеорозповідей про експонати. Акцент зроблено на бекґраунді артефактів та фактах з їхньої історії, які часто невідомі широкому загалу.

Відеоролики публікуватимуться на YouTube-каналі музею та на Facebook-сторінці раз на місяць.

Нагадаємо.