Художній музей презентував онлайн-виставку «Квіткові акварелі» Світлани Юдіної

«Квіткові акварелі» Світлани Юдіної, добре знаної у Харкові мисткині, є різними за образно-стилістичним та сюжетно-тематичним вирішенням.

Це можуть бути окремі квіти, листя, букети. Але завжди це сповнений одухотвореності світ краси, що викликає захват і подив. За артистичною маестрією виконання глядач відчуває і розуміння складної конфігурації квітки, і разом з тим почуття живої трепетності, особливості кожної рослини, її витончене музичне звучання ніжних порухів пелюсток, мелодійних переливів кольору.

Завдяки набутому досвіду і вмінню, мисткиня змогла виробити власну неповторну манеру, здобути свій авторитет серед колег-графіків і шанувальників мистецтва. Залежно від будівлі квітки, її стебла і листя, Світлана обирає відповідну манеру виконання, де можна виокремити аркуш як декоративне панно, і як живописно-ілюзорну річ.

У деяких роботах Світлана віддає перевагу екзотичним, рідкісним рослинам, підкреслюючи їх вишуканий силуетно-графічний характер, співставляючи яскраві та холодні фарби, або, навпаки, використовуючи їх нюансування, тональні відтінки в межах одного кольору. Кімнатні квіти привертають увагу підвищеною звучністю кольору, увагою до вигадливої форми побудови.

За матеріалами мистецтвознавиці Ольги Денисенко.

Виставку можна переглянути на сторінці Харківського художнього музею в Фейсбук.

Нагадаємо.