Харків’янам пропонують легко вивчити українську в рамках проєкту «БайкиХАБ»

Харківські театрали та освітяни задумалися над потенціалом байки. Вибрали 30 творів різних епох і країн і почали з ними працювати.

Передусім – відеобайки, над створенням яких вже працюють художники і актори. Перші ролики мають з’явитися на сторінках проєкту вже у лютому. Вони супроводжуватиметься субтитрами.

«Потенціал байок значно більший, актуальний для сучасної художньої форми», – переконана режисерка проєкту Яніна Зеленська.

На базі Харківського театру для дітей та юнацтва вона ставить виставу за мотивами байок «з використанням усіх необхідних засобів театру, з використанням музики, співу та автентичних рухів». Режисерка розповідає, що для полегшення роботи акторів та усіх членів команди було вирішено запросити викладача української, але не звичайного.

Складовою проєкту є мовні клуби, за результатами яких буде створено методичні рекомендації до вивчення української на матеріалі байок.

Запис до мовних клубів буде відкритим для всіх охочих. Перший набір розпочнеться у лютому. Також в рамках проєкту «БайкиХАБ» проходитимуть відкриті інтенсиви з автентичного співу та руху.

Нагадаємо.