Фотографів всього світу запрошують до участі у конкурсі театральної фотографії

Галерея «Мистецтво Слобожанщини» запрошує фотографів взяти участь у конкурсі театральної фотографії «5-та стіна».

50 кращих фотографій будуть експонуватися в рамках однойменної виставки в галереї «Мистецтво Слобожанщини» з 2 по 18 вересня 2021 року.

Переможці конкурсу будуть урочисто нагороджені під час відкриття виставки.

Конкурс проводиться з метою  популяризації жанру театральної фотографії та театрального мистецтва, активізації творчої співпраці між фотографами та театрами, інтеграції української фотографії в міжнародний контекст, підтримки фотографів-початківців.

«Театральне життя огороджене від справжнього, що представляє зал для глядачів, уявною «четвертою стіною». Але фотографія привносить ще одну – «5-у стіну», якою є рамка кадру, що формує новий ілюзорний простір і новий естетичний світ», – коментують організатори.

До участі у конкурсі театральної фотографії «5-та стіна» запрошуються як професійні фотографи, так і аматори, колективи авторів, студії фотографій, а також інші об’єднання і організації з України та інших країн.

Номінації конкурсу: вистава, портрет, закулісся. Номінація поза конкурсом – театральне ретро-фото (до 1990 року).  Заявки на участь у конкурсі приймаються з 1 квітня по 30 червня 2021 року (включно). Участь у конкурсі безкоштовна.

З умовами та деталями конкурсу можна ознайомитись за посиланням:

https://drive.google.com/drive/folders/1MUtiDiqJRnc7bcdEWhwV3p00TDZH-KF3?usp=sharing

Нагадаємо.