До 30-річчя Незалежності України презентували новий логотип

Міністерство культури та інформаційної політики представило айдентику та слоган до святкування 30-ї річниці Незалежності України.

«Була підготовлена концепція єдиної візуальної символіки свята. В її основі покладена ідея бачення Незалежності як мрії, досягнення якої прагнули багато поколінь українців», – йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Зазначається, що графічна візуалізація комплексу образів реалізована у вигляді калейдоскопічних квіткових орнаментів, які формуються із зображень, фотографій, символів, та стають основою динамічної айдентики, що «озквітає, як сама країна».

Згідно з повідомленням, основний лейтмотив проекту – слоган “Ти у мене єдина”. Слоган є певним універсальним зверненням до країни, квітки, Незалежності, нації.

«Квітка»  образ, що розкриває ідею держави. Вона росте та квітне, поєднуючи у собі розмаїття символів. Квітка є одним із найдавніших символів в орнаментально-знаковій культурі України.

До Дня Незалежності була створена власна версія цього сакрального зображення: квітка, яка формуватиметься образами сучасних досягнень.

Крім того, кожна область України матиме свій унікальний квітку-логотип із графічними елементами та кольоровою гамою прапорів цього регіону, а також квіти-символи сфер діяльності, як то: медицина, будівництво, наука, цифрові технології, виробництво. Додатково передбачена спрощена форма логотипу для використання на маленьких форматах, а також для друкованих або вишитих логотипах.

Нагадаємо.