День радіо

З 1945 року День радіо відзначається щорічно 7 травня і вважається святом працівників всіх галузей зв’язку, радіоаматорів і радіожурналістів.

У цей день 1895 фізик Олександр Попов здійснив перший сеанс радіозв’язку і продемонстрував світові перший радіоприймач.

За 125 років радіозв’язок пройшов величезний шлях в своєму розвитку, і сьогодні технології зв’язку є невід’ємною частиною нашого повсякденного життя.

З Днем радіо харків’ян привітав голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

«Приємно, що в Харківській області рівень комунікацій постійно підвищується, впроваджуються нові технології, відкриваються цікаві можливості. При цьому не втрачається індивідуальність автора біля мікрофона в студії і високий професіоналізм тих, хто робить людей ближчими одне одному.

У цей святковий день особливі слова подяки – ветеранам галузі, які стояли біля витоків створення радіо на Харківщині, хто допоміг відбутися першим радіоефірам. Ваш професіоналізм і відданість справі служать справжнім прикладом для всіх ваших колег.

Бажаю працівникам радіо міцного здоров’я, благополуччя, успіхів у професійній діяльності, нових яскравих проектів, гарних новин, стійкого і змістовного ефіру, а також відмінною зв’язку. Зі святом!»

Довідково. Крім Дня радіо відзначають: Всесвітній День радіо – 13 лютого, Всесвітній день дитячого телебачення і радіомовлення у березні, а День працівників радіо, телебачення та зв’язку України 16 листопада.

Нагадаємо.