“Ярмаркові кошти” до міського бюджету не потрапляють

Архівне фото

Як розповіли в «Харківському антикорупційному центрі», до міського бюджету не потрапляють кошти з проведення святкових ярмарків.

Організація посилається на те, що 20 грудня 2017 року Харківська міська рада прийняла «Положення про організацію і проведення ярмарків в місті Харкові». Там говориться, що плата за користування земельною ділянкою, на якому проводиться ярмарковий захід не передбачена.

Договори з підприємцями укладає департамент адміністративних послуг та споживчого ринку. По суті, в цих документах зазначено, що за оренду землі платити не потрібно.

Проте раніше «Харківський антикорупційний центр» озвучував, що в організацію зверталися люди, які стверджували, що з одного торгового павільйону для участі в новорічному ярмарку 2017-2018 років на площі Свободи беруть «в чорну» по 34 000 гривен за місяць.

Також, відомо, що цьогорічний святковий ярмарок на площі Свободи буде проводити ФОП Сорокін Володимир Миколайович. Підприємство з’явилося за 29 днів до укладення договору з відповідним департаментом. Володимир Сорокін зареєстрував ПП 30 жовтня 2018 року, а договір на проведення ярмарку уклав вже 28 листопада.

За матеріалами: https://kharkov.comments.ua