В Україні ціни на яблуко зросли на 25%

При цьому пропозиція яблука високої якості на ринку досить обмежена, що сприяє зростанню цін на дану продукцію.

На поточному тижні торгівля на ринку яблук дещо активізувалася. Представники оптових компаній, посилаючись на досить активні продажі яблук в роздрібних мережах, збільшили обсяги закупівель, пише agronews.ua.

Багато садівників на даний момент пропонують в продаж в основному продукцію, якість якої почала погіршуватися внаслідок тривалого зберігання.

Як результат, лише з початку поточного тижня мінімальні ціни на яблуко в Україні зросли в середньому на 25%. Сьогодні місцеві садівники готові продавати яблука не дешевше 10-17 грн / кг ($ 0,35-0,60 / кг) в залежності від калібру і сорти, причому вони відзначають, що найбільшим попитом користуються сорти «Айдаред» і «Голден».

За словами ключових гравців ринку, пропозиція місцевого яблука продовжує поступово скорочуватися. Багато українських садівників на сьогоднішній день вже фактично завершують поточний сезон реалізації фруктів.

Також варто відзначити, що на даний момент місцеве яблуко в Україні вже коштує в середньому на 11% дорожче, ніж у другій половині січня 2020 року.

Нагадаємо.