В області модернізуються заклади шкільної та дошкільної освіти

Фінансування матеріально-технічного розвитку закладів загальної середньої освіти склало 124 млн грн.

За словами директора Департаменту науки і освіти облдержадміністрації Лариси Карпової на реалізацію заходів обласної освітньої Програми було спрямовано 161,2 млн грн, з них:

  • 750 тис грн за рахунок державного бюджету;
  • 141,3 млн грн місцевого бюджету;
  • з обласного профінансовано 8,9 млн грн, а це 90% від плану на 2019 рік.
Реконструкція Золочівської дитячої музичної школи в 2019 році

Активно продовжується модернізація дошкільної освіти. Так, протягом минулого року відкрито 11 закладів дошкільної освіти та 23 додаткові групи у діючих закладах, у яких створено 986 місць.

На матеріально-технічний розвиток дошкільних закладів спрямовано 22 млн грн. Кошти витрачені на проведення капітальних ремонтів у чотирьох дитячих садочків, капітальних ремонтів приміщень дошкільних підрозділів у чотирьох навчально-виховних комплексах, придбання меблів, іграшок, інвентарю, спортивного обладнання для 61 дитячого садочка, 19 одиниць комп’ютерного обладнання для 14 дитячих садочків та інше.

Красноградський НВК №2

Фінансування матеріально-технічного розвитку закладів загальної середньої освіти склало 124 млн грн. У тому числі за кошти місцевих бюджетів придбано: 31 шкільний автобус; шкільні меблі для 18 шкіл; комп’ютерне обладнання; обладнання для харчоблоків п’яти шкіл; спортивний інвентар та інше.

Нова освітня база Покотилівського ліцею «Промінь»

Крім того у 2019 році створено 6 нових інклюзивно-ресурсних центрів та 12 ресурсних кімнат. Наразі на Харківщині працюють 34 інклюзивно-ресурсних центрів, створено та відкрито 35 ресурсних кімнат, 25 медіатек. Організоване навчання у 268 закладах загальної середньої освіти для 862 учнів різних нозологій захворювання.

«Ми стежимо за реалізацією освітніх проектів в регіоні. Завдяки активній громадській позиції батьків, керівників освітянських та позашкільних закладів, умови навчання дітей в районах поступово і суттєво покращуються», –прокоментував голова обласної ради Сергій Чернов.

За рахунок обласного бюджету здійснено виплату компенсацій 50% вартості проїзду у метрополітені Харкова студентам закладів освіти, що перебувають у спільній власності територіальних громад області (5873,3 тис грн), студентам Харківського національного аграрного університету ім. Докучаєва та Харківської державної зооветеринарної академії, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету, шляхом надання субвенції державному бюджету (94,1 тис грн).

Нагадаємо.