У Харкові говорили про інвентаризацію лісів

На території Харківської області близько 420 тисяч гектарів лісів та понад 26 тисяч гектарів лісозахисної смуги.

На селекторній нараді говорили про посилення заходів контролю за використанням та охороною лісів, а також передачі лісових земель з державної форми власності у комунальну.

За словами директора Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександра Нездюра, ліси та полезахисні лісосмуги повинні бути передані на баланс комунальних підприємств.

«Інвентаризація та збереження полезахисних лісосмуг повинні проводитися для продовження терміну їх експлуатації територіальними органами, на території яких вони знаходяться».

Начальник відділу землеустрою та охорони земель Головного управління Держгеокадастру у Харківській області Микола Пахомов зазначив, що згідно з чинним законодавством вартість інвентаризації цих лісів та лісосмуг, за попередніми розрахунками, складатиме 1000 грн за 1 га під полезахисними смугами, та 800 грн за 1 га земель лісокультур іншого призначення.

В ході засідання зазначили, що на сьогодні всім керівникам районів необхідно визначити реальну кількість таких територій на своїй місцевості.

Також, була озвучена пропозиція щодо створення комунального підприємства у підпорядкуванні органу місцевого самоврядування, якому доцільно передати на баланс лісові землі у постійне користування.

Нагадаємо.