Громадянам нагадують про заборону відвідувати ліси

З 30 квітня по 5 травня на Харківщині заборонено відвідувати хвойні лісові масиви. Таке рішення ухвалили на засіданні Регіональної комісії з питань ТЕБ та НС.

Крім того заборонено в’їзд автотранспорту до лісового фонду, окрім транспорту, який використовується лісовою охороною.

Як пояснив начальник Харківського обласного лісового управління та мисливського господарства Віталій Скляров, рішення про заборону відвідування лісових масивів пов’язано зі встановленням на території Харківської області 5 класу пожежної небезпеки.

«Підприємствами, які координуються Харківським обласним лісовим управлінням та мисливським господарством, організовано виконання профілактичних протипожежних заходів відповідно до проєктів протипожежного облаштування лісових насаджень і матеріалів лісовпорядкувань. Зокрема, підприємствами утримуються у належному стані протипожежні дороги, водозабори та протипожежні під’їзди», – розповів начальник Харківського обласного лісового управління та мисливського господарства.

Віталій Скляров також повідомив, що у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року кількість пожеж на території Харківської області цьогоріч зменшилася на 73%.

Нагадаємо.