У Близнюках відкриють новий дитячий садок

Перебуваючи з робочим візитом на Близнюківщині, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов ознайомився з реконструкцією нежитлового приміщення, в якому невдовзі розміститься дошкільний навчальний заклад.

Будівля колишнього Акціонерного комерційного агропромислового банку «Україна», яку реконструюють під дитячий садок, розташована в смт Близнюки по вул. Комсомольській-35. Ще у 2012 році її передано до комунальної власності Близнюківської селищної ради Близнюківського району Харківської області.

Проєкт реконструкції нежитлового приміщення банку розроблено та подано на розгляд до Регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, у 2015 році.

Передбачалася реконструкція будівлі, прокладання та будівництво зовнішніх мереж і споруд водопостачання, каналізації, теплопостачання, об’єктів енергетичного господарства; благоустрій території. Загальна кошторисна вартість проєкту складає – 29,677 млн грн.

Вже завершені будівельні роботи, триває облаштування закладу меблями й необхідним устаткуванням. Невдовзі об’єкт буде введено в експлуатацію і 100 маленьких близнюківців зможуть відвідувати новий Близнюківський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) №3 Близнюківської районної ради Харківської області.

В дошкільному закладі заплановано відкрити дві ясельні групи по п’ятнадцять вихованців в кожній та три дошкільні групи на 45 вихованців.

При цьому будуть створені нові робочі місця (43,5 штатних одиниць).

«Дуже добре, що завдяки активності місцевого керівництва, небайдужості громади вдалось вирішити багаторічну проблему перевантаження двох діючих у Близнюках дитячих садочків. Залучення коштів Державного фонду регіонального розвитку у громаду – це гарний приклад спільної праці і розуміння її першочергових потреб. Завжди підтримую подібні ініціативи, адже на місцях дійсно видніше, на вирішення яких питань потрібно спрямовувати кошти. Відкриття садочку – це не тільки радість для батьків та дітей, а й нові робочі місця, що теж безумовно важливо», – зауважив голова обласної ради Сергій Чернов.

На даний час в селищі міського типу Близнюки Близнюківського району Харківської області функціонують наступні заклади освіти:

  • Ясла-садок№1 «Теремок» (розрахований на 72 місця, відвідує 109 вихованців);
  • Ясла-садок№2 «Сонечко» (розрахований на 69 місць, відвідує 70 вихованців);
  • Близнюківський ліцей Близнюківської районної ради Харківської області, в якому упродовж 2019/2020 навчального року здобували освіту 743 учні. З них 591 учень навчався безпосередньо у Близнюківському ліцеї та 152 учні – у Квітневій, Бурбулатівській та Острівщинській філіях Близнюківського ліцею.

Нагадаємо.