ТЕЦ-5 поновила виробництво електроенергії для Об’єднаної енергосистеми України

17 травня підприємство відновило генерацію, тим самим зміцнивши стійкість дефіцититного вузла Північної електроенергетичної системи країни.

Про це повідомив голова правління Харківської ТЕЦ-5 Олександр Мінкович:

«Це була копітка і тривала робота з поліпшення нормативно-правових засад функціонування на енергетичному ринку підприємств, які для генерації використовують природний газ. Окремі слова щирої вдячності особисто Міністру енергетики Герману Галущенко, якому спільно з його відомством, разом з Укренерго та НКРЕКП вдалося у цей важкий для країни час фактично перезапусти механізм генерації для вітчизняних виробників», – наголосив Олександр Мінкович.

І сьогодні Харківська ТЕЦ-5 отримала можливість увімкнути маневрові потужності блоку N1 і поновити надання послуги із забезпечення регулювання частоти та активної потужності в Об’єднаній енергосистемі України.

Разом із тактичними успіхами на ринку продукування електроенергії керівник ТЕЦ-5 акцентує на актуальних досі стратегічних викликах.

«Важливо, щоб до обопільної, партнерської роботи, покликаної забезпечувати стабільність нашої, надзвичайно кризової і дефіцитної ділянки Північної енергосистеми, долучився і «Нафтогаз Трейдинг». Бо, наприклад, відповідно до чинного договору ми досі не маємо визначених лімітів фіксованого обсягу газу на червень. І говорити про планування й зрозумілу перспективу нашому підприємству сьогодні вкрай складно»,- зазначив голова правління Харківської ТЕЦ-5 Олександр Мінкович.

Нагадаємо.