Протягом півроку понад тисячу харків’ян працевлаштувались в армії

У січні-червні близько 1 000 мешканців Харківської області підписали контракт зі Збройними Силами України.

За даними Інформаційного агентства Міністерства оборони України у місті Харкові: «У січні-червні поточного року близько 1 000 мешканців Харківщини вирішили стати професійними військовими і зараз успішно захищають Україну в різних військових частинах та установах».

У Міноборони зазначили збільшення кількості жінок – харків’янок, які виявили бажання служити в Збройних Силах.

«Віднедавна командири військових частин на бойові посади почали набирати і дівчат. Це механік-водій танку, командир БМП, навідник-оператор БМП, механік-водій МТЛБ, навідник САУ, навідник РСЗО БМ-21 «Град» та інші.

Зазначу, що до початку цього року на вказані посади ми призивали лише чоловіків. Найбільше представниць чарівної статі у травні-червні направлено до 17-ї окремої танкової бригади і відгуки про їхню службу лише позитивні. Загалом у 2019 році ми призвали близько 80 жінок, що значно більше показника за цей період минулого року», – зауважив військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Юрій Калгушкін.

З усіх цьогорічних призовників-контрактників кожен третій має статус учасника бойових дій.

«У другому ж півріччі ми проведемо більш цілеспрямовану роботу щодо відбору вояків для колективів Десантно-штурмових військ, Морської піхоти та інших елітних підрозділів», – сказав військовий комісар.

Нагадаємо.

https:https://x-vymir.com/ekonomika/harkivshhyna-zbilshyla-sumu-nadhodzhen-na-potreby-armiyi/