Презентація нової редакції Закону України про закупівлі

У Харкові готують нову редакцію проекту Закону України «Про державні закупівлі». Зміни приводять українське законодавство до положень права і провідним практикам Євросоюзу.

Також законопроект передбачає усунення прогалин, виявлених за останні 3 роки під час виконання чинного Закону України «Про державні закупівлі» та користування електронною системою закупівель «Прозоро», – повідомляє прес-служба ХОДА.

До основних новацій законопроекту відносяться: введення нової процедури – «торги з обмеженою участю» і подальша адаптація процедури конкурентного діалогу і переговорної процедури з правилами ЄС, відхилення пропозицій в разі аномально низькою (спекулятивної) ціни, оцінка за вартістю життєвого циклу предмета закупівлі, ліквідація тендерних комітетів, введення кваліфікаційного критерію з перевірки фінансової спроможності учасників, введення понять «конфлікт інтересів», «технічні специфікації і маркування», «Спрощення Перші закупівлі », вдосконалення системи оскаржень закупівель та підвищення відповідальності за порушення законодавства.

Законопроект розроблений за участю експертів Проекту технічної допомоги Європейського Союзу «Підтримка впровадження Стратегії реформування державних закупівель / Дорожньої карти для гармонізації в Україні» та фахівців Департаменту регулювання державних закупівель Мінекономрозвитку України.

Подання законопроекту відбудеться 21 січня о 10:00 в Харківському регіональному інституті державного управління НАДУ при Президентові України.