Харківські підприємці отримують «карантинну» допомогу

На Харківщині допомогу з безробіття через карантин отримали майже 25 тисяч підприємців.

Центри зайнятості за станом на 14 червня подали понад 197 тисяч пакетів документів в рамках програми допомоги по частковому безробіттю.

За даними прес-служби Мінекономіки, логіка програми в тому, щоб підприємства не звільняли людей.

«Така фінансова підтримка дає можливість бізнесу, і що не менш важливо, саме малому бізнесу і середньому бізнесу відчувати себе більш впевнено в майбутньому і відновитися після завершення карантину», – сказано у повідомленні.

За даними міністерства, 171 тисяча заявок надійшла від фізичних осіб-підприємців (ФОП), що не мають найманих працівників. До цього часу прийнято більше 175 тисяч рішень для виплати допомоги 326 тисячам працівників, з них понад 153 тисячі – для ФОП.

Відзначається, що за кількістю прийнятих рішень про призначення допомоги по частковому безробіттю, перше місце займає Львівська область – 34 тисячі 875 позитивних рішень. У лідерах також: Харківська область – 24 тисячі 723 рішення.

Що стосується загальної ситуації на ринку праці, то четвертий тиждень поспіль кількість претендентів не перевищує позначку в майже 517 тисяч осіб, з яких 432,9 тисяч уже отримують допомогу з безробіття.

Нагадаємо.