Харків’ян переводять на новий газовий тариф

Газопостачальні компанії оприлюднили річні тарифи на газ, які діятимуть із 1 травня.

На Харківщині ціна коливатиметься від 7,96 гривень до 11,22 гривень за кубометр.

Станом на 26 квітня, найнижчу ціну на ринку Харківщини  запропонувала Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» – 7,96 гривень за кубометр у річному тарифі «ФІКСОВАНИЙ».

Низка регіональних газзбутів, у тому числі ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» установили ціну 7,99 гривень за кубометр. У цього постачальника річний тариф має назву «ТВІЙ ГАЗ РІЧНИЙ», на нього будуть переведені усі побутові споживачі, які обслуговуються в цій компанії.

Крім того, з 1 травня вводиться ще один тариф – «Твій газ – рівний платіж». З цим тарифом річний платіж за газ розбивається на 12 рівних частин.

«Річний обсяг споживання клієнта множиться на ціну, зафіксовану на рік. Споживач щомісячно сплачує 1/12 частина отриманої суми, незалежно від обсягу споживання, а показання лічильників передає як і раніше. В кінці терміну дії тарифу постачальник здійснює звірку показань і проводить перерахунок. Якщо клієнт використовує менше запланованого обсягу газу, зекономлена сума повернеться на його рахунок або може бути використана для майбутніх оплат», – пояснили в «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ».

Нагадаємо.