Досі немає механізму для підвищення виплат медичним працівникам

Голова постійної комісії Харківської обласної ради з питань бюджету Людмила Немикіна прокоментувала ситуацію з виплатами співробітникам медичних установ.

За її словами центральні органи влади ухвалили низку документів, якими передбачено додаткове фінансове забезпечення медичних працівників, що безпосередньо задіяні у роботах з ліквідації гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Зокрема, Постанова КМУ від 23 березня 2020 р. № 246 встановлює джерела додаткових виплат медичним працівникам; наказ МОЗ від 02 квітня 2020 року №768 визначає конкретний перелік посад працівників, яким встановлюється доплата у розмірі 300% від окладу за березень 2020 року.

Також створено державний стабілізаційний фонд у розмірі 64 млрд 669 млн грн на виплати для боротьби з коронавірусом, однак досі не визначено механізм, за яким ці кошти надійдуть регіонам.

Разом з тим, усі медичні установи Харківщини, які уклали контракти з Національною службою здоров’я, стовідсотково отримали кошти на виплату заробітних плат працівникам у березні.

У квітні, травні та червні, медичні заклади отримуватимуть фінансування у повному обсязі, незалежно від кількості наданих ними медичних послуг.

Нагадаємо.