1150 призовників з Харківщини відправлять на строкову службу цієї осені

Під час брифінгу військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Юрій Калгушкін повідомив про особливості цьогорічного призову.

За його словами, з 1 жовтня розпочали свою роботу призовні комісії всіх рівнів. Наразі вже відправлено на строкову службу близько 100 осіб з 1150 планових.

«Особливістю цього призову є зменшення планового завдання. Зменшення на 200 призовників, яке пов’язано з комплектуванням ЗСУ військовослужбовцями за контрактом. Кількість військовослужбовців за контрактом дозволяє поступово зменшувати планове завдання з призову на строкову військову службу», – сказав Юрій Калгушкін.

За його інформацією, призовна кампанія проходить з дотриманням усіх карантинних норм.

«Усі призовники забезпечені ЗІЗ, результати тестування на ковід залучаються до особистої справи призовника. Призовники, які не пройшли тестування або мають позитивний результат, на збірний пункт не допускаються. Військкоматом постійно здійснюється вимірювання температури, дотримується соціальна дистанція і обробляються приміщення, де знаходяться призовники, – зазначив військовий комісар. – Також кожного дня на збірному пункті інформують призовників щодо дотримання карантинних обмежень».

З обласного бюджету виділено понад 1 860 000 гривень на забезпечення заходів з призову.

На базі Харківського обласного військового комісаріату створено кол-центр щодо проведення осіннього призову. Телефон «гарячої лінії»: 712-08-77.

Нагадаємо.