2020-й рік оголошено Роком математичної освіти в Україні

Кожен третій підліток в Україні не знає математики. Такі результати дослідження PISA.

PISA – програма міжнародного оцінювання учнів, в якій беруть участь 80 країн. Україна вперше приєдналася до цієї програми і перші результати показали, що 36% наших школярів не знають математики навіть на мінімальному рівні.

Своїм указом Президент доручив Кабінету Міністрів України розробити та затвердити план заходів Року математичної освіти в Україні.

Урядовці обіцяють переглянути зміст освіти, а ще влаштовувати математичні табори для учнів та спеціальні курси для вчителів.

Також, документ передбачає:

– впровадження у навчання сучасних практико-орієнтованих засад, у тому числі з використанням ресурсів PISA, підвищення якості навчально-методичного забезпечення вивчення математики;

– розроблення електронних навчальних ресурсів, застосування математичних інструментів для розв’язання ігрових та стратегічних задач різного рівня складності;

– створення умов для забезпечення сучасного рівня викладання математичних дисциплін, зокрема, із застосуванням ефективних технологій формування та розвитку математичної компетентності учнів та впровадження досвіду держав, які демонструють високі показники з математичної компетентності; та інше.

Результати математичного інтенсиву будуть аналізувати вже через рік. Адже в 2021 році в Україні буде обов’язкове ЗНО з математики.

Нагадаємо.