Завершився фестиваль дитячо-юнацької творчості «Перлина Fеst»

16 лютого 2019 року у Києві пройшов фінал VII-го Міжнародного Конкурсу -фестивалю дитячо-юнацької творчості «Перлина Fеst».

Девіз цьогорічного конкурсу – «Творчість заради майбутнього!»

Мета – показати усю культурну різноманітність України, увібравши самобутність традицій, що передаються від покоління до покоління протягом нашої історії та знаходять своє місце в сучасних образах сьогодення. Це унікальна можливість для молодих українців продемонструвати звичаї своєї місцевості, силу, потужність та потенціал підростаючого покоління.

У конкурсі взяли участь 130 учасників з усієї України.

Учасники змагались в номінаціях танцювального, пісенного та інструментального конкурсів, автентичної творчості, патріотичного твору, оригінального жанру та художнього декламування.

Міжнародний конкурс-фестиваль дитячо-юнацької творчості «Перлина Fеst» проходить за сприяння Української асоціації районних та обласних рад, Міністерства культури України та Київської міської державної адміністрації.

За словами Президента УАРОР Сергія Чернова: «Усі ми раді відчувати себе серед такого потужного і креативного руху. Й чим більше матимемо таких подій і простору, де таланти розкриваються, тим впевненішим буде наш погляд у майбутнє.»

Окремою нагородою від УАРОР стала номінація «Перлина громади» за особливий твір, який розкриває самобутність культури регіону України.

Цього року таку номінацію виборола Шашман Аміна (смт Нікольське Донецької області) та зразковий аматорський хореографічний ансамбль народного танцю «Хамелеон» (смт Ромодан Полтавської області).

Наголос.