Засновник симфонічного оркестру «Слобожанський» Гаррій Абаджян відзначив ювілей

З 80-річчям заслуженого діяча мистецтв України, Народного артиста України, професора, художнього керівника Молодіжного академічного симфонічного оркестру «Слобожанський» Гаррія Абаджяна привітав очільник обласної ради Сергій Чернов.

Голова облради наголосив, що Гаррій Абаджян це людина, у якій гармонійно поєдналися унікальне світовідчуття і професійна майстерність, щедра емоційність і самовіддана праця.

За словами Сергія Чернова, саме під вмілим керівництвом Гаррія Абаджяна з 1992 року веде активну концертну діяльність унікальний і єдиний в Україні професійний Молодіжний академічний симфонічний оркестр «Слобожанський», який виступає з великими змістовними програмами на кращих світових сценах.

«Уміння знаходити таланти серед молоді, надавати їм підтримку, згуртовувати навколо творчих планів і виконувати їх – основні риси Гаррія Абаджяна. Протягом 46 років, проводячи активну музично-освітню роботу у Харківському національному університету мистецтв ім. І. П. Котляревського, ви зарекомендували себе як один із найвизначніших музичних діячів України», – підкреслив Сергій Чернов.

Сергій Чернов вручив художньому керівнику МАСО «Слобожанський» годинник з логотипом «Голова Харківської обласної ради».

Нагадаємо.