Виставка за підсумками Всеукраїнського фотоконкурсу «Натюрморт»

На виставці представлені найкращі світлини конкурсу від учасників з різних міст України (Харків, Київ, Одеса, Чернігів, Дніпро, Вінниця, Чернівці та ін.).

У тому числі роботи переможців у секціях: натюрморт (кольоровий або монохром), мінімалізм у натюрморті, фото-арт у натюрморті.

«Натюрморт є одним з найцікавіших, і водночас найскладніших жанрів образотворчого мистецтва, у тому числі – фотографії. На відміну від пейзажу, в якому важливу роль грає спостережливість, виявлення необхідних ракурсів та фіксація того, що вже створено природою, у натюрморті вся організація процесу повністю залежить від людини. Ідея, підбір об’єктів і фону, розташування та взаємозв’язок об’єктів, налаштування світла… Фотограф у цьому жанрі виступає режисером усього процесу. У натюрморті важливими є не тільки гарна фантазія, гарне відчуття кольору і композиції, а і головне – емоції, вміння з мертвої природи (фр. Nature morte) зробити живе зображення», – розповіли у Центрі.

До експозиції  увійшли роботи як традиційного «живописного» типу, так і більш експериментальні. Але всім авторам вдалось передати основну мораль натюрморту – протиставлення швидкоплинного і вічного.

Виставка триватиме по 5 лютого у галереї «Мистецтво Слобожанщини».

Нагадаємо.