Відкрилась нова театральна фотовиставка

З 8 по 23 серпня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» експонується виставка театральної фотографії.

Виставлені 87 чорно-білих і кольорових фотографій трьох переможців конкурсу «П’ята стіна. Театри Харківщини»: Маргарити Корнющенко, Катерини Погрібний та Сергія Лошатінского.

Конкурс театральної фотографії «5-та стіна. Театри Харківщини» проводився у 2017 році. Перші місця в різних номінаціях зайняли:

– Катерина Погрібна в номінації «Спектакль» з роботою «Самотність удвох» (Харківський академічний російський драматичний театр ім. А. С. Пушкіна, спектакль «Ляльковий дім»);

– Маргарита Корнющенко в номінації «За лаштунками» з роботою «Театральне задзеркалля» (Харківський театр для дітей та юнацтва, вистава «Золотоволоска»);

– Сергій Лошатінскій в номінації «Акторський портрет» з роботою «Генріх VIII» (Харківські театр «Мадригал», спектакль «Королівські ігри»).

На виставці також представлені роботи, виконані в театрах Харкова в різних жанрах: це фото, зроблені безпосередньо під час вистави, акторські портрети, «за лаштунками», а також театрально-фантазійні композиції.

Одна з авторів, Маргарита Корнющенко, присвятила свою частину експозиції тільки однієї, кращої на її погляд роботі режисера Олександра Ковшуна – спектаклю «Замок» за романом Франца Кафки в Харківському театрі ім. Шевченка – і назвала свою частину експозиції «ЗАМОК, який побудував К.».

22 серпня о 17:00 запланована творча зустріч з авторами фотовиставки 3-ма переможцями конкурсу «5-та стіна. Театри Харківщини».

Вхід вільний.

Нагадаємо.