В Україні відзначають День залізничника

Щорічно 4 листопада відзначається професійне свято працівників залізничного транспорту.

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов привітав залізничників з професійним святом.

«Залізниця завжди відіграє значну роль у розвитку економіки області та по праву вважається зручним і найбільш доступним видом транспорту для усіх громадян.

Сьогодні співробітники галузі працюють над покращанням рівня якості послуг, запровадженням нових сервісів для пасажирів, що сприяє досягненню світових стандартів перевезень.

Слова особливої вдячності ветеранам–залізничникам за багаторічний професійний досвід та життєву мудрість, які ви передаєте молодим працівникам.

Переконаний, що професіоналізм та відданість справі, копітка праця колективу залізничників регіону завжди буде надійною запорукою ефективного розвитку українських сталевих магістралей.

У святковий день зичу усім залізничникам Харківщини міцного здоров’я, невичерпної енергії й процвітання.

З Днем залізничника України!»

Довідково. На кінець 2019 року експлуатаційна довжина залізничних колій загального користування на території Харківської області становила 1520 км, у тому числі електрифікованих – 1222 км.

У січні–вересні 2020 року, залізничним транспортом відправлено 23,5 млн.т вантажів.

Вантажообіг залізничного транспорту становив 11,6 млрд.ткм, або 86,5% вантажообігу підприємств транспорту області.

Упродовж січня–вересня 2020 року залізничним транспортом відправлено 10,8 млн. пасажирів. Пасажирообіг залізничного транспорту за цей період становив 1,1 млрд.пас.км, або 35,5% пасажирообігу підприємств транспорту області.

Нагадаємо.