У Харкові відкриється виставка художньої кераміки

26 січня Центр культури і мистецтва презентує виставку із серії «Художники Харківщини» майстра художньої кераміки Ольги Тимошенко «Мистецькі верлібри».

Художня кераміка займала і продовжує займати одне з головних місць у творчості художниці.

Майстриня опанувала й інші напрями народного мистецтва: писанкарство, ляльку-мотанку, а також валяння. Валяння та вовняна акварель є ще одним, з багатьох інших, творчим захопленням пані Ольги. Кожну свою роботу, вона виконує повстю у техніці «а ля прима», тобто за один-два сеанси, і таким чином у її колекції народжується новий повстяний пейзаж.

Сьогодні, пані Ольга, будучи членом Національної спілки майстрів народного мистецтва України, членом Харківського клубу писанкарства ім. А.І. Овчаренко, є атестованим майстром з гончарства. Всі свої набуті знання і навички майстриня продовжує викладати у школі мистецтв.

«Мистецькі верлібри» Ольги Тимошенко, як і літературні верлібри – неримовані, адже де ще можна побачити таке незвичайне поєднання кераміки і повсті? Саме тут, на виставці, де на всіх бажаючих чекають українські козаки та господарочки, домашні тварини і фантастичні звірі, характерні для сюжетів валківської кераміки. У кожного персонажа своя унікальна роль у світі повстяних пейзажів автора…», – розповідають організатори виставки.

Виставка триватиме до 10 лютого 2021 року.

Нагадаємо.