В галереї «Бузок» фотовиставка «Витоки цивілізацій»

Ідея цієї фотовиставки виникла одразу ж після повернення з подорожі південно-східною Туреччиною, що відбулася у квітні 2021 року.

В прадавні часи цей регіон був частиною Месопотамії, й концентрація унікальних пам’яток історії, легендарних міст, артефактів, вік яких дорівнює майже дванадцять тисячоліть, є вражаючою.

Стародавнє Межиріччя або Стародавня Месопотамія, одна з великих цивілізацій Стародавнього світу, виникла на Близькому Сході, в долині річок Тигр і Євфрат. У різний час тут існували царства Шумеру, Аккаду, Вавилонії та Ассирії. Всі ці культури взаємодіяли одна з одною та періодично домінували  протягом кількох тисяч років. Месопотамію часто називають «колискою давніх цивілізацій», бо саме звідси починається справжня історія людства…

Авторам світлин: Валентині Білоус, Вірі Беседіній, Єгору Горошку, Олені Долженко, Володимиру Оглобліну, Вікторії Тєльновій і Сергію Хоруженку пощастило не тільки зняти мальовничі краєвиди й поринути в барвисту атмосферу Сходу. Вони доторкнулися до витоків багатьох цивилізацій, загадка яких ще й досі не розгадана.

Учасники експедиції Фотошколи Володимира Оглобліна подолали близько тисячі кілометрів дорогами Східної Анатолії, щоб побачити казкове місто Мардін, славетну Урфу, що відома як «місто п’яти пророків», найдавніший в світі православний монастир Мор-Габріель, храмовий комплекс Гьобеклі-Тепе, старший не тільки Стоунхенджа, а й єгипетських пірамід, мальтійських мегалітичних будівель і всіх інших виявлених на планеті залишків стародавніх цивілізацій, місто Харран, будиночки якого нагадують бджолині вулики, «Турецьку Венецію» – затоплене місто Халфеті, давньоримський арочний міст Джендере й усипальницю правителя царства Коммагени Антіоха І на горі Немрут-Даг та ще багато дивовижних місць, про які мріяли вже багато часу.

І не поділитися своїми фотографічними враженнями від цих по-справжньому  казкових місць було просто не можливо!

Нагадаємо.