У СХІД ОПЕРА музику можна побачити

У галереї «Маестро» стартував арт-проєкт Яни Чеботової «Кольорові мандри музичним світом».

Яна Чеботова – художник, арт-терапевт, член Спілки художників України, кандидат психологічних наук (арт-терапія, психологія мистецтва, креативність), доцент кафедри дизайну ХНПУ ім.Г.С.Сковороди. Вона є авторкою понад 20 міжнародних проєктів сучасного мистецтва, співавторкою двох грантових програм УКФ та учасницею понад 40 виставок в межах України.

Серію робіт Яни Чеботової у рамках арт-проєкту «Кольорові мандри музичним світом» було створено під впливом її власних вражень від різноманітних концертів та улюблених музичних творів.

«Я завжди відчувала великий вплив музики на емоції та почуття, але не пов’язувала ці враження з моїми професійними інтересами (живопис, акварель, графіка). В цьому проєкті я відобразила мої власні почуття, що мене переповнювали, коли я слухала музику. І світ музики виявився таким же різноманітним, як і світ живопису. Мене вразили різні стилі та підходи, різні музичні інструменти (про деякі я просто не чула). Я вирішила, що поєднання цих світів буде дуже влучним, дасть можливість не тільки слухати музику, а ще й уявляти її», – розповідає авторка.

Виставка триватиме до 15 січня. Вхід вільний.

Нагадаємо.