У Харкові відкриється виставка історичних фотографій

У Муніципальній галереї 26 жовтня відкривається фотопроєкт «Німецько-німецький кордон», присвячений 30-річчю падіння Берлінського муру.

На виставці будуть представлені світлини німецького фотографа Юргена Ріттера, зроблені на кордоні розділеної Німеччини біля Берлінського муру в 80-х роках і після возз’єднання країни.

Парні фотографії автора зберігають пам’ять про розділену Німеччину і показують, що змінилося на німецько-німецькому кордоні з моменту падіння Берлінського муру. На думку «фотографа кордону», як сам себе називає автор, ці фото-порівняння є «свідченнями часу» і показують, що «зрослося те, що і повинно було бути єдиним».

Юрген Ріттер знімав колишній кордон між двома частинами Німеччини і Берлінський мур з 1980 по 1989 рік, а після возз’єднання в своїх фотографіях документував природні і архітектурні зміни уздовж колишнього внутрішнього кордону від Східного моря до Баварії. Фотографії зроблені у 80-і роки і в даний час з одного і того ж місця.

Фотопроєкт організований культурно-просвітницьким центром «Будинок Нюрнберга» за підтримки Інституту ім. Ґете в Україні.

Виставка експонуватиметься до 5 листопада.

Нагадаємо.