У Харкові пройде зустріч Олега Сенцова з читачами

Харківських читачів запрошують на зустріч з кінорежисером, сценаристом, письменником та громадським активістом Олегом Сенцовим.

Захід відбудеться 17 вересня о 18.00 у Харківському національному університеті імені В. Каразіна.

Про книги «Хроніка одного голодування», «4 з половиною кроки», «Другу також варто придбати», «Маркетер» та «Жизня», ув’язнення та письмо за гратами, дитинство, студентство та плани на майбутнє – у розмові з модератором Сергієм Жаданом.

«Хроніка одного голодування» — тюремний щоденник, який кремлівський в’язень Олег Сенцов почав вести у травні 2018 року, на третій день після того, як оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити українських політв’язнів.

«4 з половиною кроки» — збірка малої прози Олега Сенцова, написана в російській тюрмі.

«Маркетер» — збірка малої автобіографічної прози Олега. Автор розповідає в ній здебільшого про свої студентські роки: складання іспитів, будні в гуртожитку і на квартирах, нестримні веселощі, безгрошів’я — звичні складові життя молоді, яка здобуває знання.

«Жизня» — збірка автобіографічних оповідань. Це книжка для всіх, хто досі не знайшов відповіді на запитання, чому Олег допомагав українським військовим у Криму, чому відкрито говорив про розв’язану Росією війну в Україні, чому розпочав голодування і не просив про помилування.

Це перша публікація творів Олега Сенцова в перекладі українською мовою, що подаються поруч із російськомовними оригіналами.

Довідково. Олег Сенцов – український кінорежисер, сценарист, письменник. Був незаконно ув’язнений Російською Федерацією з травня 2014 року і засуджений російським судом до 20 років позбавлення волі. Звільнений у вересні 2019 року в рамках обміну в’язнями між Україною та Російською Федерацією.

Вхід вільний за умов попередньої реєстрації: https://forms.gle/HP3d1a7NEfpVkBDx6.

Нагадаємо.