На Харківщині стартував обласний молодіжний літературний конкурс

Розпочався прийом робіт на обласний молодіжний літературний конкурс «Легенди рідного краю».

Конкурс є відкритим і проводиться за участі молоді, що мешкає у місті Харків та Харківській області, у віці від 14 до 35 років. До участі в ньому також можуть долучатися спеціалізовані бібліотеки для молоді й юнацтва, публічні бібліотеки Харківської області, студії художнього слова, заклади культури, мистецтва, туризму та освіти, молодіжні й тематичні хаби, громадські організації, спілки та об’єднання.

За словами директорки ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму» Валентини Холодок, цей конкурс може стати стимулом до створення нових туристичних маршрутів з включенням до них місцевих легенд і оповідань, а також дозволити впровадити найбільш виразливі форми подання інформації під час екскурсій.

«Досвід включення фольклористики та міфотворчості в екскурсійні маршрути в нас вже є. Це 8 нових екскурсійних маршрутів, які увійшли до збірника інформаційно-методичних матеріалів «Легенда покликала в дорогу».

Конкурс проводиться у 2 номінаціях (проза та поезія) та у 2 вікових категоріях: від 14 до 18 років та від 19 до 35 років.

Конкурсні роботи надсилаються а електронну пошту бібліотеки: hoyub@ukr.net, з позначкою у полі-темі листа «Літературний конкурс «Легенди рідного краю».

Кінцевий строк подання робіт – 31 серпня 2020 року.

До участі у конкурсі не допускаються роботи, які не відповідають умовам, що визначені Положенням про конкурс, з яким можна ознайомитись за посиланням.

За перебігом конкурсу можна слідкувати на офіційній сторінці заходу.

Нагадаємо.