Міжнародний медіафестиваль «Дитятко» чекає нових робіт конкурсантів

У 2019 році свої роботи надіслали майже півтори тисячі авторів з 98 країн світу.

Фестиваль має багато номінацій у двох блоках: діти для дітей і роботи для дітей.

«Сам фестиваль – це свято, яке триває чотири дні. Він безкоштовний, оргкомітет забезпечує проживання та харчування протягом всіх чотирьох днів. На фестиваль з’їжджаються як діти, які роблять відео, так і професіонали, які створюють кінофільми для дітей з усього світу», – розповів виконавчий директор медіафестивалю Володимир Дягілев

Окрема позиція фестивалю відводиться спеціальній номінації «Місцеве самоврядування – це ми!», що підтримується впродовж восьми років Радою Європи.

Діти знімають відео про демократію, децентралізацію, про свою громаду.

«Насправді номінація «Місцеве самоврядування – це ми!» дозволяє виконувати розгалужене, навіть комплексне завдання. Дитячі студії, готуючи відео про врядування своїх громад, насамперед, дізнаються, що ж це таке. Тобто, навчаються. Здобуваючи перемогу і мандруючи до Страсбурга, вони сповнюються впевненості у власних силах та прагнуть нових звершень», – підкреслив президент фестивалю, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Умовами фестивалю дозволяється зняти і змонтувати відео навіть у смартфоні. Але, говорять організатори, для успіху проекту важливо не лише розповідати, наприклад про самоврядування, але й врядувати самим.

Свої роботи надсилайте до 31 травня 2020 року до оргкомітету медіафестивалю «Дитятко»: fest@dytiatko.org.ua

Про правила участі та всі номінації конкурсу можна дізнатись на сайті фестивалю «Дитятко».

Нагадаємо.