Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини

У Харкові розпочався XVI Мандрівний фестиваль Docudays UA.ро права людини – з документальних стрічок.

Як впливають цифрові технології на наше життя, як вони його змінюють – цьогорічний фестиваль порушує низку актуальних на сьогодні питань.

Основною темою цьогорічного фестивалю є дотримання прав людини в мережі. Зараз інтернет, онлайн – всі ці технології дуже щільно поширені і від цього людство має великий зиск. Але, з іншого боку, через небезпеки певні можуть і  порушуватися права людини, люди можуть потрапляти в небезпечні ситуації і страждати.

Програма Docudays 2019 складена з 34 фільмів вітчизняних і зарубіжних режисерів. Вони були відібрані у березні експертним журі у Києві. І хоча більшість стрічок – закордонні, кількість вітчизняних фільмів рік від року зростає – кажуть у оргкомітеті фестивалю. Цьогоріч їх у програмі фесту 12.

Фестиваль проходитиме не лише у форматі кінопоказів, після перегляду стрічок про права людини відбуватимуться обговорення. На деякі з них запросять, зокрема, представників галузі культури і мистецтва.

У Харкові кінопокази стартували 22 листопада і триватимуть до 13 грудня.

Документальне кіно про права людини зможуть побачити не лише жителі обласного центру, а й населених пунктів області. Зокрема, Первомайського, Балаклійського, Барвінківського, Валківського, Чугуївського та інших районах області.

Минулого року в рамках фестивалю на Харківщині крім кінопоказів відбулась публічна дискусія «Бібліотеки як центри громад: виклики, можливості, стратегії успіху».

Нагадаємо.