Художній музей презентував онлайн-виставку пейзажів Олександра Винника

Море, гори, річкові заплави, полонини, луки є героями робіт художника Олександра Винника.

Пленерний досвід і мистецький доробок у пейзажному жанрі Олександра Винника є досить значним. Учасник багатьох культурно-мистецьких заходів, він побував у різних куточках України, багато працював на Слобожанщині.

Його роботи є добре упізнаваними на виставках завдяки його образотворчій манері – розкутому, яскравому колориту, фарбовій гамі, де митець використовує кольори сонячної палітри, адже саме вони є визначальними у його пленерних штудіях.

Серед цікавих відкриттів для глядача – Одещина, причорноморський степ, одеська Венеція – Вилково з його живописними каналами-єриками серед густої зелені. Передаючи відчуття жаркого дня, Олександр використовує контрастне освітлення, посилену звучність кольору.

Художник обирає цікаві композиційні прийоми і ракурси подачі пейзажу.

Традиційним, як і у всіх майстрів пейзажу харківської школи, є звернення до народного житла, його регіональних особливостей, зокрема, на Одещині, де степовий ландшафт, клімат і атмосферні явища витворили характерний особливий варіант народної будівлі – з такими ж білими стінами, очеретяною покрівлею, але іншим загальним абрисом і силуетом. Досить значними є краєвиди морського узбережжя, скель, валунів і каменів, їх примхливий і романтичний рельєф.

Так охарактеризувала представлені на виставці роботи Ольга Денисенко, мистецтвознавець, завідувачка відділу вітчизняного мистецтва ХVІ – поч.ХХ ст.

Виставку можна переглянути за посиланням:

Приємного перегляду на музейній сторінці facebook

Нагадаємо.