Художній музей презентував нову онлайн-виставку живопису

В рубриці «Мандруємо Україною» представлені роботи Юрія Карєва, художника, військового, журналіста, психолога та автора книг.

«2018 року мистецька спільнота Харкова і Слобожанщини поповнилась ще однією яскравою творчою особистістю. Це військовий, полковник, чия служба проходила в найбільш віддалених «точках» колишнього СРСР – Середньоазіатському та Північно-кавказькому воєнних округах, Афганістані в період бойових дій, Києві та Криму. Військовий журналіст і психолог, він зміг отримати ще й художню освіту в Києві, стати видавцем і автором книг.

Колористична палітра художника може бути різною: хмарний вітряний день на морі майстер передає відтінками сіро-синього, бузкового кольору, як втілення емоційної напруги в природі, своєрідного «протиборства» її стихій.
Серію «Українських твердинь» – замків, фортець, монастирів представлено краєвидами Хотина, Батурина, Полтави, Судака, Феодосії, де майстра цікавить і сама архітектура споруди, і рельєф місцевості. Часто ці роботи є невід’ємними від сторінок героїчного козацького минулого, добре знайомого майстрові із досвіду ілюстратора.

Чистими, прозорими фарбами, їх делікатною палітрою позначено деякі роботи, серед яких справжніми перлинами є «Крим. Золота бухта» (1987), «Ранок» (2008), «Ведмідь-гора» (1995).

За час перебування на Слобожанщині художник відкрив для себе і особливості природних і атмосферних явищ нашого краю: м’яке розсіяне світло, передчуття весни у дзвінких кольорах ще зимового неба, фарбову мозаїку» березового гаю та перелісків, примхливу в’язь гілля засніжених дерев», – розповіли музейники.

Приємного перегляду на музейній сторінці facebook

 Нагадаємо.