Харків’ян запрошують долучитися до World Cleanup Day

18 вересня о 10:00 у 24 регіонах України розпочнеться Міжнародна акція Всесвітній день прибирання.

Щорічна соціально-екологічна акція з прибирання зелених зон та упорядкування територій проводиться з метою поліпшення екологічної ситуації України, розвитку Всеукраїнського волонтерського руху, спільного прагнення кращого майбутнього в розбудові екологічного сектору.

Організатори заходу – Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» спільно з Міжнародним рухом «Let’s Do It World» за підтримки органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, об’єднань, соціально відповідального бізнесу та медіа.

«Загальна ідея акції полягає в тому, щоб допомогти людям помітити проблеми з відходами в їх найближчому оточенні та почати вживати заходи щодо їх усунення. Ця поінформованість органічно переросте в пошук рішень та дій для вирішення проблеми. У межах акції буде реалізована кампанія «Побачив? Прибери!», – зазначають організатори.

На їхню думку, акція – це додаткова можливість привернути увагу до питань, пов’язаних з відходами в нашій країні. Цього року, враховуючи карантинні обмеження, планується новий формат – групового, сімейного прибирання з дотриманням соціальної дистанції та в масках, за можливості – з роздільним збиранням вторинної сировини й здачею відсортованого в найближчий пункт прийому.

Довідково. Всеукраїнський молодіжний рух «Lets do it Ukraine» – учасник загальносвітового руху «Lets Do It World», що об’єднує понад 50 мільйонів активістів у 180 країнах.

У 2020 році активістам вдалося об’єднати 138920 учасників у 24 областях України, які очистили понад 2138 локацій від 763,7 т сміття, з яких 182 т вторинної сировини відправили на перероблення.

Нагадаємо.